Условия за получаване на бързи кредити

Pinterest LinkedIn +

Взимането на бързи кредити се сдобива с повече популярност в последните години, поради по-лесните условия за отпускането им. Както подсказва името им, те се отпускат след значително по-кратък период на разглеждане на искането за кредит. Освен това се предлагат в различни разновидности, като повечето от тях се характеризират с по-кратък период на изплащане. Някои, например, са от типа бързи кредити до заплата, други са с период от няколко месеца, трети са с цел покупка на някакъв продукт и т.н.

Условия за получаване на бърз кредит

Най-важното условия за получаване на бърз кредит е лицето, което подава искане за такъв, да е навършило 18-годишна възраст.

Всякакъв вид кредитни продукти се отпускат само и единствено на пълнолетни лица. 

Максимална възраст обикновено няма, макар че може да е по-трудно да се получи подобен кредитен продукт в пенсионна възраст. Въпреки това понастоящем са налични и такива възможности със специфични видове кредити с облекчени условия.

Друго важно условие е да се предостави вярна, точна и пълна информация. Попълването на непълна информация или погрешна такава може да се окаже причина за отказване на кредита.

Кредитна история

Разбира се, важна е и кредитната ви история. Обикновено при бързите кредити тя играе малко по-малка роля, отколкото при банковите институции. Тоест, с лоша кредитна история все пак имате някакъв шанс да получите бърз кредит, докато това ще е значително по-трудно, да не кажем невъзможно в банкова институция.

Също така, когато кандидатствате за кредит е важно дали имате други заеми, кредити и продукти на изплащане към този момент. Това, отчасти, влиза в кредитната ви история, а от друга страна – определя дали ще бъдете одобрени за определен кредит.

  • Например, ако кандидатствате към небанкова финансова институция, към която в момента имате кредит, може да се наложи първо да покриете наличния към момента кредит, преди да ви отпуснат друг. Разбира се, това зависи от специфичните условия за вашето определено искане.

  • В редица ситуации може да се наложи да предоставите данни за наличието на доход. 

Обикновено това се осъществява чрез показването на безсрочен трудов договор. Разбира се, ако нямате такъв, можете да обсъдите възможностите за доказване на доходите с кредитен консултант. Обикновено това не се изисква при всеки вид кредит, но в други случаи пък е задължително.

За по-ниски суми, особено при добро кредитно досие, може да не ви изискват наличие на поръчител – трето лице, което е гарант. Такъв, обаче, може да бъде необходим при искане за кредитиране на висока сума. Поръчителят трябва да е пълнолетно лице с постоянен доход.

  • Общо взето, не всички горепосочени са задължителни при всяко едно кандидатстване за кредит. Индивидуалните ситуации се преценяват и разглеждат различно, особено що се отнася до кредитната история и вида заявена кредитна услуга.

  • Редица от продуктите се предоставят само срещу валидна лична карта с наличие на 18-годишна възраст и попълване на валидни данни в заявлението за отпускане на кредит.

В заключение ви препоръчваме предварително да се запознаете с условията и какво точно се случва, ако забавите вноска по кредита при погасяването му.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.