Серж Танкиян, Том Морело, Глен Хюс в дебютния албум на Дейв Дрейман (Disturbed)

Pinterest LinkedIn +

Едноименният дебютен албум на Device вече има премиерна дата. Проектът, в който участват гост артисти като Serj Tankian (System Оf А Down), Tom Morello (Rage Against Тhe Machine), Geezer Butler (Black Sabbath), Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Black Country Communion), M. Shadows (Avenged Sevenfold) и Lizzy Hale от Halestorm, ще се появи на 9 април, предшестван от пилотния сингъл Vilify, чиято премиерна дата е 19 февруари.

Device са Дейвид Дрейман (David Draiman) от Disturbed, чието бъдеще е неясно, и Джено Ленардо (Geno Lenardo) – бивш китарист на Filter.

"Това не е метъл", казва Дрейман. "Албумът е повлиян от ранния индъстриъл рок (Nine Inch Nails и Ministry) и носи в себе си мрачни електро вибрации. В същото време това са големи парчета, химни и крайно мелодични песни. Това е футуристичен рок."

След завършването на процеса по написването и записването на албума Дрейман отправя предложение към барабаниста на Evanescence - Уил Хънт (Will Hunt) - и към китариста на Dope и Rock Of Ages - Virus - да се включат в предстоящо турне на Device.

Сподели.