Серина Уилямс е гост-редактор и лице на Wired (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Тенисистката Серина Уилямс (Serena Williams) е в ролята на гост-редактор и лице на най-новия брой на списание Wired за месец ноември 2015 г.

34-годишната спортистка е постигнала всичко в кариерата си, която продължава вече 31 години. Заради външния си вид тя често е била подценявана, но бързо показва на всички коя е кралицата на корта. 

"Аз съм черна жена и съм част от спорт, който не е бил предназначен за чернокожите. Искам младите да видят лидерите, които сме подбрали (някои от тях са Common – музикант и активист, Ронда Роузи – шампион по MMA, Джина Росеро – транссексуален модел), и да се вдъхновят от тях."


Въпреки че Серина изглежда изключително уверена, тя е и не по-малко чувствителна и съмняваща се в себе си. 

"През 2008 г., когато се състезавах в турнира US Open, си носих едни малки книжки. В тях си пишех нахъсващи думи, които четях по време на мачовете. Това вършеше работа. Но наскоро открих друг начин да се вдъхновявам.

Започнах да пиша тези поощрения като пароли на телефона и компютъра ми. Трябва да опитате. Ще се изненадате колко пъти на ден ще ви се налага да ги ползвате и ще повдигате настроението си. Страхотно е, че имаме възможност да употребяваме технологиите по такъв начин."

Сподели.