Сепуко 6 - новини три в едно

Pinterest LinkedIn +

Столичният рок-алтернативен квартет Сепуко 6 продължава звуково-визуалната си офанзива, предприета в самия край на отминалата година със заснемането на видеоклипа към песента "Сублимация" от дебютния албум "Опитомен". Фланговете, по които в момента текат паралелните действия на четиримата музиканти, са цели три, съобщават от Стейн Студио.

За начало, групата е в процес на издирване на сериозен, опитен и оборудван клавирист. Желаещите да се присъединят към Каспарянов (гласове), Джеферски (китара), Чипилов (бас) и Вълковичин (ударни), могат да се обадят на телефон
0887-399-665 за повече подробности.
 
Паралелно с търсенето на пето попълнение към състава си, Сепуко 6 подготвят и поредните си участия на родна почва. Засега са потвърдени две изяви в началото на февруари:
 
- 4 февруари - Варна, клуб "Зона 51"
- 5 февруари - Пловдив, клуб "Гепи"
 
По време на концертите посетителите на споменатите клубове ще могат да се сдобият не само с порядъчна доза авангардна тежка музика с текстове на български език, но и с дисковото й изражение под формата на екземпляри от албума "Опитомен" на специални "фенски" цени, обещават от лагера на групата.
 
Последната (само засега!) новина от лагера на Сепуко 6 не се отнася до цялата група, а само до вокалния й предводител. На 13 февруари г-н Каспарянов, барабанистът на Dreadlockz Димитър Аргиров, двигателят на "София Филм Фест" Стефан Китанов и други музиканти, обединени в т. нар. The Festival Band, ще изнесат концерт на 56-ото поредно издание на фестивала "Berlinale" в немската столица.

Бендът ще свири на партито "Shooting Stars", затвърждавайки успеха си от предишната си международна изява (през юли 2005 г. на ежегодния международен филмов фестивал в чешкия град Карлови Вари). И този път Китанов и компания ще наблегнат на кавър-версии на Led Zepellin, Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd, квартета Crosby, Stills, Nash & Young и др., след което Каспарянов ще напусне Берлин, за да се завърне в София и да продължи работата си със Сепуко 6 по втория студиен албум на квартета.

Засега са композирани 8 песни от него, а появата му е предвидена за края на 2006 г. чрез Стейн Студио.

Сподели.