Семейството на Майкъл Джексън иска от AEG $40 милиарда за пропуснати ползи

Pinterest LinkedIn +

Майката на Майкъл Джексън (Michael Jackson) - Катрин Джексън, както и трите му деца - Принс, Парис и Бланкет - съдят компанията AEG за космическата сума от 40 милиарда щатски долара.

Заведеното от семейство Джексън дело е свързано с пропадналите концерти на поп легендата в Лондон през 2009 година. Майкъл Джексън почина преди първата насрочена дата за концерт, организиран от AEG.

Интересното е, че съвсем "малка" част от сумата, за която претендират роднините на Краля на попа (6,6 милиарда лири), е за пропуснати ползи от неосъществените концерти.

Останалите 19,9 милиарда паунда са за "други вреди", като основната претенция на роднините е, че от агенцията са принуждавали Краля на попа да работи по-интензивно и да се подготви в изключително кратки срокове за обявените концерти, което е било и причината за влошеното му здравословно състояние.

За смъртта на Майкъл Джексън официално беше признат за виновен личният му лекар - д-р Конрад Мъри (Conrad Murray), който му е инжектирал фатална доза упойващо лекарство. Докторът бе осъден на 4 години затвор.

Сподели.