Сейф (Safe)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 94 мин. Режисьор: Боаз Якин. Сценарист: Боаз Якин. С участието на: Джейсън Стейтъм, Робърт Джон Бърк, Дженифър Бътлър, Даниел Макки, Дани Ланг , Джей Джианоне и др. Екшън, криминален.

За филма:

"Сейф" е филм на режисьора Боаз Якин, когото вероятно свързвате със заглавия като "Градски момичета", "Цената на свободата" с Рене Зелуегър, "Помни титаните" и Death in Love. Освен режисьор той е и сценарист на повечето си филми, както и на популярния фентъзи блокбъстър "Принцът на Персия: Пясъците на времето".

Главната роля в Safe е поверена на Джейсън Стейтъм. Британският актьор, познат на зрителите основно от трите части на "Транспортер" и култовите ленти на Гай Ричи "Две димящи дула" и "Гепи", напоследък се снима основно в екшън роли. Минала година го гледахме в "Елитни убийци" и "Механикът". Това, което вероятно не знаете за него е, че озвучава една от ролите в анимацията "Гномео и Жулиета".

Парнират му Крис Сарандън ("Кучешки следобед", "Добрата съпруга"), Дженифър Бътлър, Робърт Джон Бърк ("Високо напрежение") и Дани Ланг. Лентата е заснета с впечатляващия за заглавия от този жанр бюджет от тридесет милиона долара във Филаделфия и Ню Йорк.

Историята:

Бивш полицай (Джейсън Стейтъм) трябва да спаси дванадесетгодишно момиченце (Катрин Чан), което разполага с ценна информация. Двамата се оказват преследвани едновременно и от руската, и от китайската мафия.Сподели.