"Seat" може да се ребрандира с името "Cupra"

Pinterest LinkedIn +

"Seat" планира голямо ребрандиране и навлизане в по-горен клас. Това съобщава "Autocar", като се позовава на "намек" от страна на председателя на "Volkswagen" Хърбърт Диес.

"Seat" може да се преименува на "Cupra", по името на популярната си гама по-спортни модели, която наскоро отдели в отделен бранд. Сега се обмисля това име да замени и основното "Seat", което да дойде с нови модели и с навлизането на нови пазари, включително Северна Америка.

Наскоро вече имаше съобщения, че "VW Group" планира промени в основните си брандове. "Skoda" може да се насочи повече към бюджетните решения и да намали лукса, докато "Seat" да премине повече към спортните и емоционални модели и да е в по-висок клас. Целта е да има по-големи разлики между брандовете и да се покрива по-голяма част от различните интереси на пазара.

"Seat" конкретно се представя добре, като през 2018 г. увеличава продажбите си. Въпреки това брандът все още има сравнително разочароващо представяне в основни за него пазари като Италия и Франция. Това е сред основните причини за обмислянето на нова стратегия за развитие на бранда и насочването му към по-емоционални модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.