Сделано в России: 17 "фейк" версии на Макдоналдс, предизвикващи стомашни киселини

Pinterest LinkedIn +


От гледна точка на заведенията за бързо хранене от разпространения и у нас тип "менте" Русия вече може да се счита за "филиал" или дори конкурент на Китай. И това не е русофобско заключение – в случая цитираме колегите ни от AdMe, които публикуваха тази колекция от снимки в рубриката си Жизнь Маразм (Деградация).

Обект на тази галерия са всякакъв род закусвални, разпръснати из цялата необятна руска земя, като общото помежду им е безсрамната кражба на интелектуална собственост от Макдоналдс. Става дума преди всичко за логото на най-голямата фастфууд верига в света с характерното жълто "М" в началото, но не само. Някои собственици на подобни обекти са вложили повече креативност, спирайки се на имена и табели, които само са "вдъхновени" от Макдоналдс.

Бонус към тях са едно Starbucks менте (Star Fucks), ориенталската версия на KFC – Kyrgyz Fried Chicken и тестеното обяснение в любов към Берлускони – Ми-аморе.

Друг е въпросът, че фалшификацията е залегнала дълбоко в концепцията на оригиналния бранд, като се има предвид, че имитацията на храна съставлява 2/3 от менюто на McDonalds...

Сподели.