Sculpt Ergonomic Desktop – идеята на Microsoft за мишка и клавиатура на бъдещето

Pinterest LinkedIn +

Харесва ви или не, Windows 8 е бъдещето на настолните операционни системи. Появата на оптимизирания за тъч интерфейси нов Windows определено успя да размести пластовете в добрата стара РС индустрия и да провокира много от водещите компании в нея да иновират и да предлагат нови, нестандартни решения, пасващи на профила на вездесъщата осмица.

Microsoft обаче също участват в този процес – макар да не са ексклузивно хардуерна корпорация, те все пак предлагат и такива продукти, а най-известните сред тях са клавиатурите и мишките, носещи познатото им лого.

Едно от последните попълнения в голямата фамилия периферни устройства от този клас на компанията е Sculpt Ergonomic Desktop – изключително интересно комбо, включващо мишка и клавиатура с уникален дизайн, предназначени специално за работа с Windows 8.

Конструкцията на клавиатурата веднага ще се стори позната на всички фенове на Microsoft периферията. Още през 1994 г. компанията предлагаше модел със сходен ултра ергономичен дизайн, наречен Natural Keyboard. Идеята му беше ръцете на потребителя да се позиционират в максимално ергономично положение, така че да се намали умората при по-продължителна работа.

Особената форма и разположение на двата комплекта клавиши изисква определен период на привикване, но след като веднъж преминете през него, трудно ще се върнете към клавиатура с по-традиционно разположение на бутоните.

Освен това Sculpt Ergonomic включва и комплект клавиши, предназначени специално за работа с Windows 8, както и по-традиционни медийни бутони като например клавиш за регулиране на звука, Play и пауза.

Интересно решение е възможността за отделяне на цифровия пад като независим модул – така той не нарушава ергономичната конструкция на основното тяло на клавиатурата, а при нужда винаги може да ви е подръка.

Мишката в комплекта също има специфична форма, като върху нея ще откриете специален бутон, играещ ролята на клавиша Back (връщане), а също така и Windows клавиш, изискващ менюто Start.

Двете устройства са безжични, като използват 2,4 GHz радиосигнал, а батериите осигуряват до три години непрекъсната работа на клавиатурата и до една година на мишката.

Цената на комплекта ще е около 130 долара, като в същото време двете устройства ще се предлагат и поотделно.


Сподели.