Scott Weiland от Velvet Revolver: "Ню-метълът не е секси!"

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на Velvet Revolver и бивш вокалист на Stone Temple Pilots Скот Уейланд (Scott Weiland) признава в свое интервю, че доста се е колебал по предложението на колегите си да стане глас на новия им проект.

"След напускането на Pilots бях решил повече да не се занимавам с рок-музика, - разказва Уейланд. - Тогава всички свиреха ню-метъл (nu metal). Когато ме поканиха във Velvet Revolver си помислих, че и те ще свирят такава музика. А аз не исках да съм част от това течение, дори не мога да го нарека движение.

Въобще не разбирам ню-метъла. Това са някакви анимационни версии на хеви метъли, претендиращи да са рапъри. Мисля, че това въобще не е рокенрол и не е секси, а е доста сексистко, в същото време"."

Но след като се е запознал с концепцията на новата група и е разбрал, че тук не става дума за ню-метъл, Скот е отишъл в друга крайност. Той е решил, че Velvet Revolver е замислен като реюниън на Guns N' Roses. Трябвали са му дълго време и много увещания, за да се избави от опасенията си.

Дебютният албум на Velvet Revolver "Contraband", от 2004, се разпродаде в няколко милионен тираж.

На 25 юни, заедно с Black Label Society, те ще подгряват Black Sabbath на фестивалa Rockwave 2005. в Малакаса, Гърция.
Сподели.