Сценаристът на The Dark Knight възражда Godzilla

Pinterest LinkedIn +

Сценаристът Дейвид Гойер, нашумял с работата си над хитови заглавия като The Dark Knight и Blade, ще напише сценария за новата версия на култовия блокбъстър "Годзила" (Godzilla). Той ще завърши настоящата чернова на Дейв Калахъм, детайлите за която все още се пазят в тайна.

Създателите на филма обаче, обещават, че той ще бъде максимално близък до японския оригинал, а не до последната популярна разработка, дело на Роланд Емерих от 1998 г. Със самата реализация ще се заеме кино компанията Legendary Pictures, която планира да развие идеята в нов пълноценен франчайз.

Именно тази задача е поставена пред Гойер, който не за първи път участва в подобно амбициозно начинание - все пак именно благодарение на него бе възродена поредицата за Батман.

Иначе първият филм за Годзила се появи на екран през далечната 1954 г. благодарение на японското студио Toho. За следващите 60 години, отделните заглавия, посветени на най-ужасяващото чудовище в киното, се превърнаха в почти отделен жанр от японското кино.

Сподели.