Сблъсъкът на титаните (Clash of the Titans)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2010, 118’
Режисьор: Луи Летерие
Сценарий: Травис Бийчъм, Фил Хей
С участието на: Сам Уортингтън, Лиъм Нийсън, Ралф Файнс, Джейсън Флеминг, Джема Артентън, Мадс Микелсен и други.
Фентъзи, екшън, английски

За филма:

Фентъзи-екшънът “Сблъсъкът на титаните” е римейк на едноименния филм от 1981 г. Новата версия е поверена в ръцете на френския режисьор Луи Летерие (“Транспортер 2”). Първоначално филмът е трябвало да излезе в стандартен формат за голям екран, но след касовия успех на “Аватар” продуцентите решават да го пуснат в 3-D. Това забавя премиерата на филма с няколко месеца. Големите звезди в лентата са Сам Уортингтън (“Аватар”), Лиъм Нийсън (“Небесно царство”), Ралф Файнс (“В Брюж”) и Джейсън Флеминг (“Гепи”). Бюджетът на филма е 70 млн. долара, като самите снимки започват в Англия и Испания през април 2009 г.

Историята:


В гръцкия град Аргос живее Персей (Сам Уортингтън), който е син на бог Зевс (Лиъм Нийсън). Той е отгледан от семейство на рибари и няма представа за божественият си произход. Могъщият бог на подземното царство Хадес (Ралф Файнс) става причина за смъртта на семейството на Персей, което го кара да потърси отмъщение. Той събира отряд от доброволци, с които трябва да спре морското чудовище Кракен и да се изправят срещу злия Хадес. Пътят им ги води дълбоко в подземното царство, където ще се изправят срещу най-свирепите създания на Ада.


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.