Създателите на Nitronic Rush работят по нов сървайвъл рейсър с мултиплеър режим

Pinterest LinkedIn +

Базираното в Редмънд студио Refract, чиято първа игра – Nitronic Rush, се превърна в един от най-големите и високо оценени от критиката инди хитове на 2011 г., работи по нов проект в същия жанр, определян като духовен наследник на споменатото заглавие.

Феновете на Nitronic Rush имат възможността да дадат своя принос за осъществяването на Distance като инвестират в новата игра произволна сума (мин. $1) посредством кампанията й в Kickstarter. Поставената от студиото цел е $125 000, около една четвърт от които вече са събрани, при оставащи над 3 седмици до края на кампанията.

По какво ще се отличава Distance от Nitronic Rush? Refract обещават нови препятствия в допълнение към най-добрите такива, познати на играещите Nitronic Rush, лесен за използване редактор на нива и най-важното – мултиплеър режим. Той ще включва модове като Classic Race, Stunt, Challenge, Tag, Capture the Flag и Speed & Skill, а може би и кооперативен такъв, при който играчите ще трябва да обединяват усилия, ако искат да преодолеят определени особено трудни трасета.

Околната среда в Distance е описвана като "атмосферична", вдъхновена от заглавия като Limbo и Journey, а трасетата като "коварни" и "непредсказуеми" с безбройните препятствия, дебнещи зад всеки ъгъл. За тяхното преодоляване играчите ще разполагат не просто със супер кола, а със свръхманеврена машина, способна да се движи вертикално и дори да лети.

Сподели.