Създателите на Limbo работят по нов проект в същия жанр

Pinterest LinkedIn +

Втората игра на датското студио Playdead, което получи огромно признание със своя дебютен проект – Limbo, отново ще е 2D платформър с мрачна атмосфера.

Засега тя носи работното заглавие Project 2 и според плановете ще се появи през 2014 г., а нещото, по което в най-голяма степен ще се отличава от своя предшественик, е решението на дизайнерите да използват по-голяма цветова гама и 3D околна среда (светът на Limbo е чернобял и двуизмерен).

Всичко това, както и кратко описание за сюжета на Project 2, излезе наяве благодарение на датското правителство, което отпусна субсидия в размер на 1 млн. датски крони ($170 000) за осъществяването му, и съответно публикува документ, удостоверяващ този акт.

Според написаното в него "Project 2 разказва историята за страданията на момче, дръзнало да се противопостави на злите сили, които искат да завладеят света чрез съмнителни експерименти с човешки тела".

Въпреки че ще излезе най-рано след 18 месеца, новата игра се разработва за конзолите от седмо поколение PS3 и Xbox 360, наред с версиите за PC и Mac. Limbo излезе за Xbox 360 през юли 2010, след което бе портната за PS3 и PC, и до края на 2011 г. премина границата от 1 млн. продадени копия.

Издадена по това време, Mac версията на играта стана един от носителите на тазгодишните Apple Design Awards.

Сподели.