Създателят на Love Actually ще "пътува във времето" с новия си филм About Time

Pinterest LinkedIn +

Британският филммейкър Ричард Къртис - сценарист на наскоро излезлия по кината War Horse на Стивън Спилбърг и режисьор на изключително успешната романтична комедия Love Actually с Хю Грант, Колин Фърт, Кийра Найтли и др., обяви следващия си проект, чийто сценарий вече е написал – научнофантастичен адвенчър, включващ пътуване във времето, наречен About Time.

На този етап известните подробности около сюжета на филма се свеждат до гореспоменатата тема, но се знае, че той ще бъде осъществен с относително икономичен бюджет, както и че снимките му вероятно ще стартират през това лято.

Предстои да бъде обявен и актьорският състав, чийто кастинг тече в момента. След Love Actually, с който направи режисьорския си дебют през 2003 г., Къртис засне още само един филм – неуспешният от комерсиална гледна точка The Boat That Rocked (aka Pirate Radio), издаден през 2009 г., чийто таглайн гласи: "Една лодка, осем диджеи, нулев морал".

Въпреки че не успя да вложи инвестирания в него бюджет, филмът има относително висок рейтинг сред потребителите на IMDB (7.4/10 от 42 500 гласували) и не чак толкова нисък Metascore: 58/100.

И в двете ленти на Къртис участва британският актьор Бил Най, както и неколцина носители на Оскар, в това число Филип Сиймур Хофман. Освен по About Time, Къртис работи по адаптацията на романа Trash, който ще бъде екранизиран от Стивън Далдри (Extremely Loud and Incredibly Close).

Главните действащи лица в него са три момчета, които едва свързват двата края, ровейки се в планините от боклук на бунището. Един ден децата откриват кожен сак, чието съдържание ще ги накара да се впуснат в страховито приключение, противопоставяйки се на корупцията и органите на властта. 

Сподели.