Създателят на комикса Calvin & Hobbes твърдо против идеята за филмова адаптация

Pinterest LinkedIn +

Минаха почти 20 години от финала на комикс поредицата за шестгодишното момче и неговия въображаем тигър - Calvin & Hobbes, но филм или сериал по нея все още няма.

Докато решението зависи от нейния художник и сценарист Бил Уотърсън (Bill Watterson), това е и много малко вероятно да се случи.

"Анимациите на Pixar са брилянтни, но нямам абсолютно никакъв интерес да филмирам комикса си. Ако някога сте сравнявали роман и неговия кино вариант, то винаги книгата е била за предпочитане", споделя артистът и добавя: "Неизбежно е, различните медии имат различни силни страни и цели и когато правиш филм, той трябва да бъде гледан".

Според Уотърсън, който даде едно от малкото си интервюта за Mental Floss, комиксите в техния книжен вариант ще имат все по-малко културно влияние и ще изкарват все по-малко пари.

"По природа комиксите са изпълнени с живот и много гъвкави, така че смятам, че по един или друг начин те ще оцелеят. Но със сигурност няма да са същите, каквито бяха, когато аз бях дете".

Безспорен е фактът, че думите му не са далеч от истината. Комиксовите адаптации, от друга страна, придобиват все по-голямо влияние в Холивуд и въпросът е доколко може да се разрасне този балон и дали Calvin & Hobbes все пак ще приеме формата на филм или сериал преди неговото спукване.

Сподели.