Създателят на Flappy Bird пуска нова игра

Pinterest LinkedIn +

След като изтегли от App Store своя iOS хит Flappy Bird, постигнал популярност, съизмерима с тази на Angry Birds или Draw Something, създателят на играта - Dong Nguyen – напомни за себе си, обявявайки следващата си продукция чрез съобщение в Twitter, придружено с кадър от новата игра.

Той не разкрива нито заглавието на играта, нито каквито и да било подробности за същността й, макар че въпросният кадър намеква за сходства в геймплея и цялостния замисъл с Flappy Bird. Nguyen така и не даде задоволително обяснение за мотивите, накарали го да "убие" печелившия си кон - Flappy Bird.

Той заяви, че играта се е превърнала в нещо, което той не си е представял, че би могла да бъде – най-общо казано твърде комерсиална, играна от твърде много хора, които губят твърде много време за подобно занимание (платформър с монотонен геймплей и почти нулево натоварване на мозъка).

След изтеглянето на играта в платформите на Google и Apple се появиха множество нейни клонинги, чиито създатели, очевидно, не страдат от подобни угризения.

Сподели.