Съвети от Maxcar при избор на марка акумулатор

Pinterest LinkedIn +

Акумулаторът е един от важните елементи за правилното стартиране на двигателя и неговата работа. Когато той е развален и не може дълго време да задържа електричеството или капацитетът му вече е сравнително малък, се появяват проблеми с паленето на автомобила особено ако той е дизел. Нека видим какво ни съветват от онлайн магазин MAXCAR относно правилния избор на марка акумулатор за кола.

Необходим ли ви е нов акумулатор за кола

Преди да се втурнем към магазина, важно е, първо, да определим състоянието на настоящата батерия и да сме сигурни, че нейните характеристики и капацитет са се влошили. Ако стартерът се мъчи и няма мощност, то вероятно напрежението е спаднало. Ако това се проявява и от занижената яркост на осветлението на плафоните, то трябва да се измери напрежението на полюсите на батерията.

Вземете специален мултицет и го настройте да мери прав ток до напрежение 20 V. Ако уредът показва напрежение на полюсите под 12,6 V, то със сигурност трябва да заредите акумулатора. Ако и след това резултатът е същият, то трябва да направите нова покупка.

Каква батерия е най-подходяща за вашия автомобил

Изборът на подходящ акумулатор за колата е отговорна задача поради голямото разнообразие от видове батерии. Ето защо, специалистите от Maxcar съветват при избора да обърнете внимание на:

  • Капацитет — той се обозначава в амперчасове (Ah) и всеки автомобил има нужда от различна стойност на капацитета, за да стартира двигателят. Тази стойност е по-висока при дизела, но и при бензина има значение. За да видите нужния ви показател, проверете в документацията на превозното средство;
  • Стартови ток — това е токът, който акумулаторът отдава към стартера на автомобила. В зависимост от нуждите той може да е в рамките на 400 А или дори 500 А. Колкото повече, толкова по-добре;
  • Тип на корпуса — те са европейски и азиатски. Разликата е в това, че при първите клемите на полюсите са на едно ниво на равнината на горния панел, а при вторите — те стърчат над нея;
  • Размери на корпуса — в зависимост от характеристиките на превозното средство се изисква определен размер. Можете да измерите параметрите на старата батерия или да потърсите препоръчителните в съответната документация;
  • Поляритет на полюсите — днес се предлагат батерии с клема плюс отляво и клема минус отдясно или обратното. Проверете предварително какъв е вашият случай.

Кои марки са за предпочитане

Както на всеки отраслов пазар има брандове-лидери, предлагащи евтини продукти с най-добро качество, същото важи и за пазара на автомобилни акумулатори. Според екипа на онлайн магазин Макскар, който следи от дълги години трендовете в бранша, сред лидерите в този отрасъл се нареждат марки като Банер, Бош, Ексайд, Варта и Оптима. Продуктите на всеки един от тях е качествен, може да се намери с изгодни промоции, а може и да се закупи на изплащане.

Акумулатори

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.