Саша Барън Коен е най-успелият англичанин в Холивуд през 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Скандалният комик Саша Барън Коен е най-добре платеният британски актьор в Холивуд за изминалата 2012 г. Заработеното от него надхвърля внушителната сума 20 милиона британски лири.

Титлата Най-добре платен англичанин в Холивуд за годината актьорът наследи от Робърт Патинсън от култовата сага Twilight.

Портфейлът на Коен набъбна през последните 12 месеца най-вече заради големия касов успех на два големи филмови проекта с негово участие - "Клетниците" (Les Miserables) и "Диктаторът" (The Dictator), в който освен изпълнител на главната роля е и продуцент.

Добри приходи му донесе и работата по анимацията Мадагаскар 3 (Madagascar 3), в която Коен даде гласа си на лемура Крал Джулиън (King Julien).

Въпреки че през 2012 г. Саша Барън Коен е припечелил повече от други свои звездни колеги - Том Ханкс (17 милиона паунда) и Брад Пит (16 милиона паунда), англичанинът не беше включен в списъка на Forbes (Celebrity 100) на най-успешните знаменитости за годината, тъй като изданието не го е оценило като достатъчно популярна личност в световен мащаб.

Името на Саша Барън Коен нашумя с излизането на пародийния му филм "Борат: Културен обмен с Америка за напредък на великия братски казахстански народ" през 2006 г., който му донесе както възторжена критика, така и възмущение от страна на определени етнически групи, които видяха в лентата карикатура на своя бит.

Предстоящият проект, по който роденият на 13 октомври 1971 г. актьор работи, е биографичен филм за покойния фронтмен на британската група Queen - Фреди Меркюри.

Сподели.