Сърфисти ще почистват плажа в Приморско навръх Международния ден на сърфинга – 16 юни

Pinterest LinkedIn +

Двудневно спортно събитие ще се проведе на 16 и 17 юни на Северния плаж в Приморско. Основен акцент ще бъде почистването на плажната ивица – една от първите подобни акции по Черноморието това лято, заложени в програмата на проекта Wind2Win Challenge – за Черно море, свободно от пластмаса. 

Инициативата ще се случи по-малко от две седмици след като благотворителен концерт с участието на групите "Мерудия", "ThaCrew" и "Van Cock" събра близо 2000 лв., които ще бъдат вложени в почистванията.

Домакин на събитието на плажа в Приморско е сърф училището "Akasha". Основателите му Илияна Стоилова и Йоан Колев съвместно със съорганизаторите от Surfrider Foundation Sofia избраха символично именно датата 16 юни, на която в различни точки по цялото земно кълбо се отбелязва Международният ден на сърфинга.

Целта е чрез спорт и забавни активности възможно най-широк кръг от хора да научи, че чистотата на морето е сред топ ценностите за сърфистите, пребиваващи почти целодневно сред неговите води. Самото почистване ще запознае участниците с проблематиката на замърсяването на плажовете.

Организаторите приканват всеки, желаещ да се включи в почистването, да се запише предварително в онлайн формата тук. Всеки записал се онлайн участва в томболата за награди от партньорите на Wind2Win Challenge – Runawave, Varrio Sport, Colour Monk, Basics Wear, Zoya, Nordics Oral Care.

Освен да придобият работен шоколадов тен по време на почистването, присъстващите ще могат да се насладят на атрактивно многообразие от водни спортове – работилници по лонгборд със свежите момичетата от Wildberries, демонстрации и уроци по уиндсърф от атлетите на Wind2Win Challenge, скимборд ще представят момчетата от SkimBoard Bulgaria. 

В края на първия ден за всички трудещи се ще има заслужен отдих с прожекция на сърфисткия филм "GIVEN" и дискусии по темата "Черно море, свободно от пластмаса", заедно със Surfrider Foundation Sofia, Грийнпийс България и За Земята. Локацията е Beach Bar Color, Приморско – намира се точно до сърф училище "Akasha". След края на акцията стартира и официалното парти на събитието. 

Вторият ден, 17 юни, ще бъде посветен на йога и SUP йога от Lanetica Yoga & Spa и на посещение на тракийското светилище Бегликташ, Маслен нос или разходка и почистване до плаж Парашкеви.

Пълната програма на събитието може да се види в официалното фейсбук събитие
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.