Да спрем робуването на дома: Митът за пролетното почистване

Pinterest LinkedIn +

Пролетта е в разгара си. И сега повече от всякога се стремим да променим и освежим дома си, особено в дните, когато се налага да прекарваме повече време затворени. Предоставените мигове са идеалната възможност за осъществяване на така нареченото пролетно почистване. С какво обаче то е по–различно от обичайното и с всичко ли можем да се справим сами?

Изрядна къща през цялата година


Истината е, че редовното поддържане на дома, би могло да допринесе за отпадане на прословутото пролетно почистване. Само при изричането на тези думи, повечето дами се стресират. Когато всичко получава нужните грижи поетапно, отпада нуждата от грандиозни и трудоемки процеси на миене, пране, подреждане и почистване.

Начините за това са изключително елементарни, но същевременно ефективни. Редът е основното, за което трябва да следите. Когато не сте затрупани от излишни вещи, трудно ще се стигне до хаос. Периодично се освобождавайте от ненужното, а всичко останало което ви трябва, прибирайте на обособено за целта място. От там нататък почистването ще отнема изключително малко време. А ако това се случва редовно, дори няма да усещате натоварване.

Има някои неща обаче, с които е по трудно да се справим сами у дома. И това не е измиването на банята или премитането на стълбите.

Никой няма да ви гледа с лошо око, ако се възползвате от професионална помощ за измиване на множеството огромни и опасни прозорци. Това ще се случи ефективно и бързо, когато се ангажират специалисти. А високите етажи понякога крият абсолютно неоправдан риск. Намалете го до минимум.

Петната по диваните могат да бъдат изключително упорити. Не всеки разполага със свалящ се калъф, който лесно може да сложи в пералнята. За целта се доверите на изпитана фирма за почистване, която ще свърши тежката работа вместо вас. А това би бил много рентабилен вариант да освежите помещението, вместо да купувате нови мебели.

Същото се отнася и за матраците. Ако сте пропуснали момента да си набавите протектор, сега е времето да възложите непосилната задача на някой друг. Тук почистването не е приумица, а въпрос на здраве. Всички знаем колко вредни могат да са бактериите или малките организми, населяващи подобни места в жилището ни.

А ако тъкмо завършвате дългоочаквания ремонт, няма да ви е никак лесно да се справите сами с бъркотията, която остава след него. Направете си предварителна консултация и сами оценете преимуществата. Труднодостъпните места може и да не са по вашите сили, но за това пък има професионалисти, които да се заемат с подобно предизвикателство и да ви позволят да се наслаждавате на съвършеното си жилище.

Reflex-M за вашия перфектно чист дом!
Сподели.