Sanctuary Records издават новия Simple Minds

Pinterest LinkedIn +

Шотландската ню уейв група Simple Minds ще издаде първи албум след 3-годишна пауза, съобщава Soundgenerator.

Дългоочакваният нов материал, вече записан и смесен, е наречен "Black & White 050505" и ще бъде първото заглавие на групата, от чиито продажби ще печели и гигантският лейбъл Sanctuary Records.

Simple Minds са създадени в началото на 80-те, наричат се на фраза от парчето "Jean Genie" на Дейвид Бауи (David Bowie) и само няколко години и недотам успешни албума по-късно правят своя пробив с парче, написано за Били Айдъл (Billy Idol). По ирония на съдбата, именно "Don't You (Forget About Me)" - единственото парче, което не е композирано от членовете на групата, донася световната известност на Simple Minds и е един от най-големите им хитове и до днес.
 
Въпреки че групата намира своята формула на успеха с индивидуално, но принадлежащо към поп стиловете звучене, новото й заглавие ще излезе от лейбъл, основан от мениджър на метъл легенди и издаващ предимно други такива. Общото между Sanctuary Records и Iron Maiden е мениджъра Род Смолууд (Rod Smallwood), а сред групите, подписали за него, са Megadeth, Guns N' Roses, Black Sabbath, King Crimson, Anthrax и мн.др.

Въпреки този факт, Simple Minds, по собствените им думи, са записали албум, наситен с драматична и завладяваща поп атмосфера. В очакваното високо качество на албума инвестиция е направил и небезизвестният продуцент Боб Клиърмаунтийн (Bob Clearmountain, Roxy Music, Rolling Stones, INXS), който е смесил записаните парчета.

Рилийз дата на албума, оповестена от Sanctuary, е 13 септември, а на първия сингъл, носещ името "Hope" - седмица по-рано. Simple Minds не просто се надяват, а вярват, че от "Black & White 050505" ще излязат много хитови сингли.
Сподели.