Samsung Star II - с обновен дизайн и на достъпна цена

Pinterest LinkedIn +

Един от новите и нежни модели на Samsung - S5260 Star II, се появява година и половина след първия успешен модел от тази серия. Бестселърът на компанията пристига при потребителите с обновен дизайн, по-добра камера, но отново на изключително достъпна цена.

Дизайн

Моделът S5260 Star II се характеризира с подчертано правоъгълни форми за разлика от повечето от продуктите на Samsung. По размери той абсолютно повтаря своя предшественик - 107.5 x 54 x 12.4 mm с тегло от 94 гр. Покритието на мобилния апарат е от soft-touch пластмаса, а модификациите му на пазара са две – в черен и бял цвят.

Допълнителните елементи и интерфейси на корпуса са стандартни: в горната част е разположен 3.5 мм входът за слушалки и microUSB, а отдолу можем да видим единствено микрофона на устройството.

На дясната страна на S5260 Star II са слотът за картата памет microSD и бутонът за блокиране на дисплея, а отляво - регулаторът на звука. Задната част на Star II е пределно изчистена и там можем да видим само обектива на камерата.

Дисплей

Екранът на S5260 Star II е матрица, създадена на базата на TFT-технологията с възможност за изобразяване на 262 144 цвята. Дисплеят е с диагонал 3 инча и WQVGA-разделителна способност 240х400 пиксела. Ъглите на преглед са отлични, а цветовете са ярки и контрастни. Разликата между двете поколения Star, които не бива да се игнорират, са в самата технология, която в новия модел е значително подобрена, затова между двата определено има разлика.

Камера

Камерата, с която разполага S5260 Star II, е 3.2-мегапикселова с фиксиран фокус. Качеството на снимките като цяло съответства на класа, в който се продава Star II. Поддържа се запис и на видео с QVGA разделителна способност. За съжаление обаче, скоростта е само 15 кадъра в секунда и това не позволява получаването на равен видео тракт при снимане на динамично движещи се обекти.

Интерфейс

Някои елементи на интерфейса за взаимствани от платформата на компанията Bada. Това се вижда, както във визуален, така и във функционален план. В Star II се поддържа Wi-Fi, както и 3G-мрежа. Можем да видим и Social Hub - в това приложение се събират обновленията от всички включени акаунти от социалните мрежи Facebook и Twitter. Потребителите могат, както да разгледат новините за своите приятели, така и да обновят собствените си статуси.

Главният екран е разделен на няколко страници в хоризонтално положение, но прозорецът с избор на функциите е преместен от лявата в долната част на дисплея.

Може да се каже, че интерфейсът на S5260 Star II е удобен за работа, а в главното меню е добавен бутон за редактиране на външния вид, с помощта на който може да се промени подредбата на отделни иконки. За писането – телефонът разполага с две клавиатури, които се появяват в зависимост от това как се държи той.

S5260 Star II несъмнено ще остави своята следа в историята на компанията Samsung - той дава възможност за лесна и удобна работа, както и за бързо управление на всички функции. Външният вид на устройството е приятен, а размерите му позволяват удобното носене и използване при каквито и да е условия.

Сподели.