Samsung Series 7 Chronos - като MacBook Pro, но по-евтино

Pinterest LinkedIn +

Мечтаете ли за MacBook Pro? Сигурно! Но, като сте видели цената, ентусиазмът да притежавате този наистина страхотен лаптоп се е поохладил. Какво ще кажете обаче, за нещо също толкова добро, но на по-изгодна цена?

Защото явно точно това са се опитали да постигнат Samsung с моделите от серията си Chronos. Разликите тук са основно в техническите характеристики, но дизайнът на всички представители на Samsung Series 7 Chronos е един и същ - изящен корпус от матиран алуминий, 14-инчов дисплей и ефектна клавиатура с LED подсветка.

Добрата новина е, че примерна конфигурация с Intel Core i5-2430M процесор, 6 GB памет и 750 GB твърд диск е чувствително по-евтина от MacBook Pro със същите технически параметри.

В същото време Samsung Series 7 Chronos предлагат привлекателен дизайн и солидно шаси, което придава на ноутбуците от фамилията стабилно усещане за комфорт и сигурност.

Освен това, лаптопите на Samsung идват добре екипирани с екстри - вградена web камера, Bluetooth и WiFi опции за безжична връзка, високопроизводителна графична подсистема (използваща адаптер AMD Radeon 6490M).

Комуникационните и интерфейсни опции също са на ниво – освен поддръжка на USB 2.0 и 3.0 портове, системите предлагат HDMI и mini DisplayPort, както и Ethernet (мрежови) порт. Налични са още слот за флаш памет карти и DVD записващо устройство.

Слабост е липсата на модерните напоследък SSD устройства. Изборът на класически твърд диск несъмнено съкращава живота на батерията, която осигурява средно около 6 часа за автономна работа, но пък от друга страна предлага доста по-голям обем за съхраняване на информация при по ниска крайна цена на ноутбука.

Дисплеят на Samsung Series 7 Chronos е с диагонал 14 инча и резолюция 1600х900 пиксела. Матовото му покритие намалява отблясъците и го прави удобен за използване дори при пряка слънчева светлина.

Моделите се справят прилично на игралните и работни тестове, като демонстрират добра (макар и не върхова) производителност както при гейм заглавия, така и при по-сериозни приложения. Все пак не очаквайте игрална мощ, подобна на тази, която предлагат портативните модели на Alienware, например.

Очевидно Samsung са търсели по-скоро балансирано съотношение между скорост, цена и живот на батерията за Series 7 Chronos. От тази гледна точка задачата определено е изпълнена и всеки от моделите в серията без проблем ще изкуши този, който мечтае за MacBook Pro, но разполага с по-ограничен бюджет.


Сподели.