Samsung Series 5 NP535U3C - ултрабук, но не точно

Pinterest LinkedIn +

Тегло малко над 1.7 кг, корпус с дебелина едва 1.7 см и 13.3 инчов дисплей. Всеки би си казал - аха, поредният ултрабук. Само, че ще сте в заблуда, тъй като легално Samsung Series 5 NP535U3C няма право да се нарича така. Защо ли? Ами понеже "ултрабук" е запазена търговска марка на Intel, а новият ултра портативен, преносим компютър на Samsung е екипиран с процесор на основният им конкурент - 2.1 GHz, двуядрен AMD Fusion A6-4455M.

Естествено тук единственото различие е в продуктовите наименования, защото във всяко едно друго отношение NP535U3C е отличен представител на този клас преносими машини.

Срещу цена от 699 долара, в негово лице получавате бърз и енергоефективен процесор с вградено видео ядро, 4GB оперативна памет, 500GB твърд диск, 802.11a/b/g/n Wi-Fi и Bluetooth 4.0 модули за безжична връзка, и вградена 1.3 МР уеб камера.

Нещо повече - графичната производителност, която NP535U3C предлага благодарение на бързото си AMD видео ядро е по-висока (макар и не драстично), отколкото болшинството си "истински" ултрабук конкуренти. Да, 11.3 кадъра в секунда в Crysis 2 не е точно рекорден резултат, но да не забравяме, че предназначението на този тип системи не е да бъдат мобилни гейм станции. Акцентът при тях е лекота, портативност, енергоефективност и дълъг живот на батерията, а в това отношение Samsung NP535U3C не разочарова.

Специално що се отнася до последния показател - живот на батерията, моделът леко изостава от ултрабук моделите с аналогични показатели (около 5 часа време за автономна работа срещу средно около 6 и повече за конкуренцията), но в защита на NP535U3C трябва да отбележим, че и цената му е малко по-разумна от тази на повечето алтернативи.

Екранът на модела - 13.3 инчов LED, със SuperBright технология и резолюция от 1366 х 768 пиксела също радва с ярки, резки цветове и с него се работи комфортно дори при пряка, силна слънчева светлина.

Аудио системата също е на ниво - звукът който възпроизвежда е силен и чист (като за ултрабук клас машина).


Сподели.