Samsung Galaxy S4 Mini – по-скоро Galaxy S2 all over again…

Pinterest LinkedIn +

Не знам дали забелязвате, но от Samsung въртят, сучат и в крайна сметка пускат на пазара поредния Galaxy S2 клонинг. Разбира се, в това лошо няма – компанията се придържа към железния стар принцип "Ако не е счупено – не го поправяй".

Лошото е, че всеки нов клонинг носи все по-гръмко име в унисон с поредния смартфон флагман. Така че след анонса на Galaxy S4, време е и за дежурното (напоследък) S4 Mini.

Което може и да носи името S4, но от гледна точка на спецификациите си е по-скоро поредното S2.

Нека погледнем фактите. Телефонът разчита на двуядрен 1.7-гигахерцов процесор, но, за съжаление, на този етап не е ясно дали той ще е по-новият Snapdragon 400 (почти сигурно) или по-старият S4 чип.

Оперативната памет е 1.5 GB, а капацитетът на вградената памет е дори леко разочароващ (поне в сравнение с оригиналния Galaxy S2) – едва 8 GB, като достъпни за използване от потребителите са малко повече от половината – 5 GB.

За щастие, предвиден е слот за разширение с microSD карти с капацитет до 64 GB.

Дисплеят на новото Mini е доста "по-мини" от този на S2, S3 и S4 – едва 4.3 инча SuperAMOLED с qHD резолюция (960 х 540 пиксела). Интегрираната камера отново е препратка към S2 – 8МР. Android версията, която използва моделът, ще е 4.2.2., т.е. най-актуалната ревизия на операционната система.

Дано всичко казано не ви е оставило с впечатление, че S4 Mini е лоша оферта – напротив, този път от Samsung са се справили една идея по-добре в сравнение с миналогодишния S3 Mini, който, честно казано, не впечатляваше особено.

Ако бяха подходили малко по-разумно и по отношение на цената му, S4 Mini можеше да се окаже не просто добра, а неустоима оферта, но, честно казано, 500 долара за телефон с подобни характеристики ни се струва малко прекалено.

Сподели.