Samsung Focus 2 - Windows Phone Mango и 4G LTE за без пари

Pinterest LinkedIn +

Добрата новина е, че този телефон се предлага само за 50 долара! А лошата е, че за да го получите на тази цена, ще трябва да сте американец, склонен да сключи двугодишен договор с AT&T.

Иначе този доста интересен Windows Phone Mango (7.5) модел струва около 400 долара, а най-ключовата му екстра е поддръжката на 4G LTE технология, което го прави едва третото подобно устройство, налично на пазара (освен Nokia Lumia 900 и HTC Titan II).

Макар да се води за бюджетен телефон, Focus 2 предлага доста добри технически характеристики: 1.4 GHz процесор, 4 инчов AMOLED дисплей с резолюция 800х480 пиксела, фронтална VGA камера и HD тилова с резолюция 5МР и опция за снимане на видео със 720р качество.

Всъщност Focus 2 е именно един от онези достъпни смартфон модели, заради които беше създаден Mango поначало. Microsoft пусна тази ревизия на мобилната си ОС, за да популяризира Windows Phone и да запознае с нея повече потребители.

Разликите с двамата основни конкуренти – Android и iOS, обаче проличава веднага, когато стигнем до разнообразието от предлагани приложения. Макар че Windows Phone е отлична мобилна операционна система, все още малката й популярност предопределя и слабото предлагане на различни апликации. Друга слабост (не конкретно на Focus 2, a на всички Windows Phone модели) е липсата на поддръжка на допълнителна памет.

Така че по корпуса на Focus 2, няма да откриете miroSD разширителен слот и ще трябва да се задоволите с 8-те гигабайта вградена памет. Можете да използвате и още 7GB допълнително, ако имате SkyDrive акаунт, но за целта ще трябва да разполагате и с бърз достъп до интернет.

Във всяко друго отношение Samsung Focus 2 e отлична Windows Phone оферта в бюджетния клас и ако някой от българските телекоми предложи пакет с аналогична цена на тази, която предлага АТ&Т, той със сигурност ще изкуши много от феновете на мобилния Windows.


Сподели.