Samsung BD-P1000 - кристално синьо

Pinterest LinkedIn +

След като битката между HD DVD и Blu-ray форматите приключи в полза на вторите, въпрос на време беше да се появят и първите Blu-ray плейъри за масова употреба. Samsung BD-P1000 е един от най-добрите модели, предлагани в момента на пазара.

Samsung BD-P1000 е Blu-ray disc плейър, извличащ максимума от функциите за HD Video и аудио поток на формата. С размери 3.1 на 16.9 на 12.8 инча и тегло от 4 килограма, той е по-лек от стандартните HD-A1 и HD DVD плейъри. За съжаление, лакираното му покритие е истински магнит за пръстови отпечатъци. Освен дискове, в него могат да бъдат слагани и карти с памет директно от фотоапарат или дигитална камера с формат SD, CompactFlash, Memory Stick и MMC.

BD-P1000 разполага с тънко дистанционно, с малки, светещи в тъмното бутони. Реагира много добре спрямо телевизора, независимо от далечината и ъгъла, под който се намира. При захват палецът и показалецът инстинктивно се наместват до Pause/Play бутоните.BD-P1000 има изводи за component video, HDMI и S-Video кабели. Аудиото му поддържа 5.1 стерео аналогов и оптични кабели. Заедно с плейъра, в кутията има двуметров HDMI кабел. Интересно е, че по време на плейбек, дисплеят на плейъра загасва, заради презумцията, че е разположен около екрана, но когато спре, плейбекът се озарява в ярка синя светлина, правеща навигацията из менютата му лесна, дори от няколко метра.

BD-P1000 е автоматично настроен за видео плейбек в 1080p режим. Може да бъде променен на 720p и 1080i - съвместими с всички HDTV телевизори. Както и HD DVD филмите, тези на Blu-ray са кодирани в 1080p резолюция (1,920 по 1,080 пискела).

Освен Blu-ray филми, BD-P1000 поддържа и аудио, MP3 и Jpeg CD-та, стандартните DVD, както производствени, така и собственоръчно записани. Отсъства единствено поддръжаката на WMA файлове. При плейбек на DVD видео, плейърът го пренастройва в HD резолюция.

Плейбекът е на много добро ниво, записвайки част от информацията в хардуерния буфер на плейъра и по този начин, дори дискът да е надраскан, няма спиране на картината и звука. Освен това, функцията му за пренастройване на стандартен видеопоток в HD, без видима загуба на качеството, е забележителна и заслужава инвестицията.

Технически характеристики:
Име: Samsung BD-P1000
Възпроизвеждане/Запис: DVD-RAM DVD+/-RW BD-R BD-ROM (Movie) BD-RE
Изходи Video: Composite / S-Video / RCA / HDMI
Изходи Audio: Optical / Coaxial / Stereo / 5.1ch Audio
Допълнителни характеристики: Memory Card Slot 11-in-2
Decoders: Dolby digital /DTS
Размери: 430 x 79 x 325 mm


Купи от: Plesio
Сподели.