Съкровището: Книгата на тайните (National Treasure: Book of Secrets)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 112
Режисьор: Джон Търтълтауб
Сценарий: Кормак Уиберлей, Мериан Уибърлей
С участието на: Никълъс Кейдж, Джон Войт, Харви Кайтел, Даян Крюгер, Хелън Мирън, Ед Харис, Брус Грийнуд и други.
Приключенски, екшън, със субтитри, английски

Напълно закономерно, след касовия успех на първата част на филма от 2004 година, режисьорът Джон Търтълтауб ("Инстинкт") и хитовия продуцент Джери Брукхаймер ("Пърл Харбър") заснеха новите приключения на авантюриста Бен Гейтс.  "Съкровището: Книгата на тайните" е скоростен екшън, който е събрал в каста си истински холивудски имена, в лицето на Никълъс Кейдж ("8 мм"), Джон Войт ("Али"), Харви Кайтел ("Криминале"), Даян Крюгер ("Троя"), Хелън Мирън ("Кралицата"), Ед Харис ("Часовете"), Брус Грийнуд ("Дежа Вю"). Сценарият за лентата е писан от съпрузите Кормак и Мериан Уибърлей, за които вратите на Холивуд се отвориха след успеха на скрипта им за "Лоши момчета 2" (2003). Зад проекта седи Walt Disney Pictures и хубавата новина за родните зрители е, че премиерата на "Съкровището: Книгата на тайните" съвпада с официалното излизане на филма и в Америка.

Бен Гейтс (Никълъс Кейдж) е авантюрист по природа, който често рискува живота си, за да докаже някоя своя теория. Голямото предизвикателство идва пред него, когато на бял свят се появява една от липсващите страници от дневника на убиеца на президента Линкълн. За учудване на Бен там е споменат неговия прадядо Томас, който очевидно има нещо общо със случилото се. Търсейки истината, както и останалите осемнадесет липсващи страници от дневника на убиеца Буут, той и неговите приятели Абигейл (Даян Крюгер) и Райли (Джъстин Барта – “Джили”) отиват в Европа. Изключително изобретателни те нахлуват в Бъкингамския дворец, но всички следи водят към тайния архив на Белия дом. Решен да стигне докрай Бен решава дори да отвлече самия американски президент (Брус Грийнуд), за да стигне до дневника. Нещата придобиват драматичен развой и той и екипът му попадат в списъка, за най-търсените престъпници в цяла Америка. Цялата тази тайнственост доказва на Бен, че този път е попаднал на конспирация, чието разкриване може да промени света.
 
Официален сайт:
http://disney.go.com/disneypictures/nationaltreasure


 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.