Сайт на Coca-Cola за платен даунлоуд на музика тръгна с проблеми

Pinterest LinkedIn +

Eдин от най-големите сайтове в света за платен даунлоуд - - www.mycokemusic.com, най-после тръгна, след като беше затворен повечето време през деня за пускане в ход - понеделник и от части във вторник. Официално разгласено обяснение гласи, че проблемът е бил в техническата подръжка на сайта от американска страна.

В момента, Mycokemusic.com предлага повече от 250 000 песни, на цена 0,80 британски паунда всяка, и 6.40 паунда за албум. Обещанията в сайта са за наличие на песни от най-популярните изпълнители в момента, 6 седмици преди да се намират в търговската мрежа. Освен даунлоуда, потребителите ще могат да слушат песните на персоналните си компютри, срещу 1 пени за парче.

Уебсайта съществува благодарение на Питър Гейбриъл и компанията му OD2, които се надяват да заработи успешно и да има разрастване на онлайн музикалните услуги. До момента легален даунлоуд се предлагаше само от американските iTunes, собственост на Apple Computers.

ОD2 използват Майкрософския формат WMA, който е конкурента на AAV формат на Apple. Така свалената от www.mycokemusic.com музика няма да може да свири през iPod – най-разпространения в света портативен медиа плейър, на iTunes.Сподели.