Саймън Кауъл уволни Никол Шерцингер и Пола Абдул от X-Factor

Pinterest LinkedIn +

Никол Шерцингер и Пола Абдул няма да се появят във втория американски сезон на музикалното шоу The X-Factor, а освен двете поп звезди ще бъде заменен водещият на предаването, Стийв Джоунс, потвърдиха едновременно Саймън Кауъл и Fox TV, които държат правата за излъчването му.

Създателят на формата, който продължава да е No.1 по зрителски рейтинг на Острова седем години след първото му издание, имаше амбициите да сложи край на доминацията на American Idol в американския ефир още с първия му сезон, но след края му стана ясно, че шоуто е привлякло по-малко от 13 млн. зрители пред малкия екран – близо два пъти по-малко от аудиторията на American Idol, а не малко ТВ критици го заклеймиха като "свръхпродуцирано" и твърде близко до American Idol. Стийв Джоунс се сблъска и с доста персонално насочени негативни отзиви за представянето си, определяно като "вдървено и фрустрирано", а бившата вокалистка на Pussycat Dolls неколкократно стана обект на открит присмех от страна на самия Кауъл със своите отсъждания.

По тази причина освобождаването им от заеманите длъжности в The X-Factor не е съвсем изненадващо, за разлика от случая с Абдул – дългогодишна приятелка на Кауъл и негов спаринг партньор в American Idol.

"Истина е – няма да се върна към ролята си на съдия и ментор в следващия сезон на The X Factor в САЩ", коментира новината 49-годишната носителка на Grammy (за видеото към Opposites Attract) с шест No.1 сингъла в Hot 100 в кариерата си на звукозаписен артист и две награди Emmy за хореография. "След всичките тези години в тази индустрия съм разбрала, че важните бизнес решения често се взимат за сметка на личните пристрастия. Саймън и аз, заедно с Fox и Fremantle, обсъдихме ситуацията и аз им засвидетелствах пълното си разбиране".

Кои ще са новите лица в The X-Factor предстои да бъде обявено, както и какви са промените, загатнати през януари от Fox, извършени от Кауъл по формата.

 

 

Сподели.