Saga - 10.000 Days

Pinterest LinkedIn +

10 000 дни се равняват на приблизително 30 години. Дълъг период от живота на музиканта, особено ако е прекарал последните 3 десетилетия под светлините на рампата. Saga са на рок сцената от 1977 г. Последният им албум "10 000 Days", е сбогуването с вокалиста Michael Sadler.

"След 30 години отдаденост на групата и феновете почувствах, че трябва да отгърна нова страница в живота си и да се посветя на семейството си. Ще остана отдаден на музиката, но по много различен начин", коментира Sadler.

Sadler се сбогува с албум, който е повече от характерен за Saga. Отговорни за звуковия облик на албума отново са Sadler, китаристът Ian Crichton, Jim Gilmour със завладяващите си клавирни изпълнения, басистът Jim Crichton и настоящият им барабанист - Brian Doerner

С едно от парчетата в албума Sadler изказва личната си благодарност към феновете. "More Than I Deserve" е личната ми благодарност!", казва вокалистът. Останалите песни покриват широк тематичен хоризонт от хумористичното до дълбокото смисленото - от политиците в "Can’t You See Me Now?", през преодоляване на житейска криза в "It Never Ends" до хумористични коментари относно пътуване по турнета в "Book of Lies'".

Траклист:

1. Lifeline
2. Book Of Lies
3. Sideways
4. Can't You See Me Now?
5. Corkentellis (инструментал)
6. More Than I Deserve
7. Sound Advice
8. 10,000 Days
9. It Never Ends

Разпространява Inside Out/ Wizard
Сподели.