Съдят за 20 милиона долара Марая Кери и създателите на хита й "All I Want For Christmas Is You"

Pinterest LinkedIn +

Иск на стойност 20 милиона долара е внесен в съд в американския щат Луизиана. Той е свързан с авторските права на световния хит на Марая Кери "All I Want For Christmas Is You" ("Ти си всичко, което искам за Коледа").

Всъщност делото е заведено срещу американската певица и Уолтър Афанасиеф, съавтор на песни на Кери. Ищецът е Анди Стоун, който също пише песни. Според него той също е съавтор на "All I Want For Christmas Is You", но никога не е давал разрешение това негово произведение да бъде изпълнявано. Именно за това той желае да бъде обезщетен.

Хитът на Марая Кери е част от албума й "Merry Christmas" ("Весела Коледа") от 1994 г. Освен че е емблема на певицата, "All I Want For Christmas Is You" и до момента е и един от най-популярните празнични хитове, който звучи навсякъде в края на всяка година.

"Merry Christmas" е най-продаваният американски коледен албум за всички времена (с над 15 милиона купени копия в целия свят).

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.