Sade издава компилация с хитове и дует с Jay-Z

Pinterest LinkedIn +

Година след появата на шестия студиен албум на Sade - Soldier Of Love, който прекара три седмици под No.1 в официалната класация за албуми на САЩ и донесе Грами и платинен сертификат на 52-годишната нигерийска изпълнителка, на 3 май на музикалния пазар ще излезе нейната втора best-of компилация, The Ultimate Collection.

Проектът включва 28 парчета и обхваща цялата дискография на певицата, родена с името Хелън Фолашаде Аду в град Ибадан, Нигерия - от дебютния й албум Diamond Life до Soldier Of Love включително, както и три съвсем нови трака.

И въпреки че не веднъж декларира нежеланието си да записва с други артисти, а наскоро отхвърли възможността да работи с Drake и Kanye West, едно от тези нови парчета - ремиксът към песента Moon & The Sky, е реализиран с един от най-влиятелните американски хип-хоп артисти - Jay-Z.

В края на април Sade, която преди девет години бе причислена към Ордена на британската империя с титлата OBE, ще се отправи на интензивно световно турне, чийто първи етап ще се проведе в Европа, преди да се пренесе от другата страна на Океана в средата на юни. Северноамериканската обиколка на Sade ще бъде споделена от Джон Леджънд (John Legend).   

Сподели.