Sacred 3 напомни за себе си

Pinterest LinkedIn +

След продължителна липса на новини около Sacred III, Deep Silver най-после актуализираха информацията около предстоящата трета част от екшън ролевата поредица Sacred, разработвана от Keen Games за PC, Xbox 360, PlayStation 3 и PlayStation Vita.

Както и в нейните предшественици, в новата игра ще има значително разнообразие от игрални класове, между които играчите да избират, но те няма да са същите като онези, познати на изигралите Sacred 2: Fallen Angel. Единствените два класа, известни до момента, са Safiri Warrior и Ancarian Lancer (Анкария е континентът, на който се развива действието в игрите от поредицата).

Същинската цел на играчите ще бъде да надделеят над владетеля на деспотичната Ashen Empire - Zane Ashen, като по този начин осуетят неговата - да придобие мощен артефакт, наричан Heart of Ancaria.

Феновете на поредицата ще се натъкнат на някои добре познати места от предишните игри, в това число Castle Braverock, а и като цяло още при анонса на Sacred 3 Deep Silver, които придобиха лиценза върху заглавието от фалиралото студио Ascaron Entertainment, обещаха да запазят излъчването на поредицата.

Премиерата на играта все още не е фиксирана, но е планирана за 2013 г. Пак тогава в XBLA, PSN и Steam ще бъде издаден двуизмерният екшън brawler Sacred Citadel, играещ ролята на пролог към историята от Sacred 3. Той се разработва от Southend Interactive.

Сподели.