Първата free-to-play игра за Xbox 360 излиза тази есен

Pinterest LinkedIn +

Предстоящата екшън игра Happy Wars, чийто рилийз в Xbox Live Arcade е планиран за тази есен, е първото заглавие, което ще бъде издадено от Microsoft по придобилия широка популярност на PC фронтa free-to-play модел на монетизация.

Въпреки името си, този модел не означава в същинския смисъл на думата безплатна игра, а такава, за която потребителите не са длъжни да плащат, стига да не изпитат необходимост от закупуването на премиално съдържание (каквато най-вероятно ще изпитат).

Такъв е случаят и с Happy Wars на японското студио Toylogic, която потребителите с Xbox Live Gold абонамент ще могат да свалят и да започнат да играят безплатно. На този етап не е ясно дали съдържанието, което играчите ще могат да закупят чрез транзакции, ще бъде чисто козметично, но в тон с утвърдената практика Microsoft обещават чести ъпдейти с нови предмети и други средства за индивидуализация на игралните персонажи.

През последните няколко години Microsoft издадоха редица безплатни за даунлоуд игри като 1 vs. 100, Doritos Crash Course и Yaris, но никоя от тях не се вписва в определението free-to-play поради липсата на in-game транзакции под каквато и да било форма. По време на Е3 2012 компанията обяви, че очакваният догодина екшън Ascend: New Gods също ще бъде издаден по този бизнес модел.

Сподели.