Command & Conquer: Generals 2 ще е free-to-play (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Обявената през 2011 г. Command & Conquer: Generals 2 се трансформира във free-to-play игра, а заглавието й ще е просто Command & Conquer, обявиха Electronic Arts. Промяната в името е козметична, а решението да бъде безплатна се отнася до всички бъдещи Command & Conquer игри. Идеята на EA е чрез нея да бъдат поставени основите на бъдещата платформа, която ще ги обединява.

Или иначе казано, всички бъдещи части на популярната стратегическа поредица оттук нататък ще бъдат онлайн мултиплеър free-to-play заглавия, събрани на едно място и с "една идентичност", съгласно намеренията на компанията.

Що се отнася до Command & Conquer: Generals 2, в резултат на трансформацията играта губи своя сингълплеър сегмент и играчите ще трябва постоянно да са свързани към сървърите й, докато я играят. За момента не е ясно нито към какъв модел на монетизация чрез транзакции ще се ориентират EA, нито кога може да се очаква премиерата й.

"В производствения процес ние сме водени от дълга си към феновете да им поднесем игралното преживяване, което те очакват да получат от заглавие от франчайза, характеризиращо се с интелектуално, стратегическо забавление и динамично действие", казва се в изявлението на EA.

Command & Conquer (екс Generals 2) се разработва от BioWare Victory върху технологията Frostbite 2 единствено за PC (или поне засега), а желаещите да се регистрират за бета тестовете на играта вече могат да го направят в commandandconquer.com/free.

Сподели.