С QuadStick видеоигрите стават достъпни за инвалидите с квадриплегия

Pinterest LinkedIn +

До 6 март 2014 година потребителите на Kickstarter имат възможност да дадат своя принос за финансирането на гейм контролер, предназначен за хората с квадриплегѝя – нарушена двигателна активност на горни и долни крайници.

Устройството е наречено QuadStick и се разработва от американския изобретател Фред Дейвисън, който е бил вдъхновен за този проект от своята майка, страдаща от амиотрофична латерална склероза.  

Quadstick позволява на хората с квадриплегия да осъществяват контрол върху интерфейса и геймплея на игрите чрез механични действия, които извършват с устата си посредством всмукване и надуване на сламки, джойстик, превключвател и сензор за устните, както и чрез гласови команди.

Устройството емулира функциите на геймпад, мишка и клавиатура и е съвместимо с PC, PS3 и Android, изпращайки подадената информация към приемника чрез USB или Bluetooth.

Първоначално поставената от Дейвисън цел за събирането на 10 000 щатски долара, колкото са необходими за производството на 25 Quadstick, вече е постигната. 28 дни преди изтичането на кампанията тя е привлякла 177 дарители, които са събрали общата сума от $13 000.

Цената, на която ще се продава устройството, е $399, а с начина му на функциониране можете да се запознаете от видеото по-долу.


Сподели.