Руснаци определиха "Зелената книга" за най-добрия филм на изминалата година

Pinterest LinkedIn +

Руският портал "КиноПоиск" състави рейтинг на най-добрите филми, сериали и личности за изминалата година според потребителите на сайта. Става дума за филми, излезли в периода 1 декември 2018 – 1 декември 2019 г.

Според класацията най-харесваният чуждестранен филм от руснаците е "Зелената книга" на Питър Фарели, в който участва и българският актьор Димитър Маринов. Лентата се е оказала едно от най-търсените чужди заглавия в сайта, редом с "Жокера" и "Отмъстителите: Финал".

Сред руските филми първо място заема екшън драмата "Балканский рубеж" на режисьора Андрей Волгин. В челната тройка влизат още криминалната драма "Текст" на Клим Шипенко и скандалния трилър "Завод" на Юри Биков, заснет като копродукця на Русия, Франция и Армения.

Като най-добър анимационен филм руските потребители отличиха "Спайдър-мен: В Спайди-вселената", а "Игра на тронове" беше признат за най-добър сериал на годината. Сред новите поредици зрителите са отличили и продукцията на НВО "Чернобил". 

Списъкът на най-харесваните знаменитости е съставен на базата на рейтингите на филмите, в които те участват, както и въз основа на сърчицата, поставени на страницата на съответната звезда. Така Куентин Тарантино се окичва с приза "Режисьор на годината", а Хоакин Финикс и Бри Ларсън се оказват най-популярните чужди актьори. Сред руските артисти на най-голяма популярност се радват Александър Петров и Кристина Асмус.
Сподели.