Rush и Public Enemy влизат в Rock and Roll Hall of Fame, но не и Deep Purple

Pinterest LinkedIn +

Колкото и невероятно да звучи, Deep Purple няма да бъдат въведени в Rock and Roll Hall of Fame през пролетта на 2013 г., въпреки че получиха номинация за 28-мата индукция в престижната институция.

Изглежда, че феновете на легендарната британска банда ще трябва да се мобилизират по примера на тези на Rush – едно от новите попълнения в R&R Hall of Fame, наред с Heart, носителя на Оскар Randy Newman, покойната певица Дона Съмър, Albert King и Public Enemy – четвъртите хип-хоп артисти след Grandmaster Flash and the Furious Five, Run-D.M.C. и the Beastie Boys, на които ще бъде оказана тази чест.

Подобно на Deep Purple, през октомври 2012 г. канадската прог-рок банда Rush получи първата си номинация за индукция в кариерата си – факт, който не даваше мира на армията от фенове на музикантите, в резултат на което се проведоха множество онлайн петиции и бяха създадени не една и две Facebook групи.

Освен Deep Purple, чийто съосновател Джон Лорд почина по-рано тази година, с випуск 2013 в Залата няма да влязат номинираните Paul Butterfield Blues Band, Chic, the Meters и N.W.A. За огромните им заслуги към музикалната индустрия тази чест ще бъде оказана на музикалния импресарио Лу Адлър и продуцента и композитор Куинси Джоунс, избрани за носители на специалната Ahmet Ertegun Award.

Имената на артистите и групите, които ще бъдат въведени в Rock and Roll Hall of Fame на 18 април 2013 г., бяха обявена от басиста на Red Hot Chili Peppers - Flea - в Nokia Theater в Лос Анджелис. Там ще се проведе и официалната церемония, която ще бъде излъчена от HBO точно месец по-късно.

Сподели.