РПУ "Оня свят" (R.I.P.D.)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013 Режисьор: Робърт Швентке Сценаристи: Фил Хей, Мат Манфреди С участието на: Райън Рейнолдс, Кевин Бейкън, Джеф Бриджис, Стефани Зостак, Лари Джо Кембъл, Джеймс Хонг, Майк О'Майли, Робърт Книйпер, Мери-Луис Паркър, Мариса Милър и др. Екшън, комедия.

За филма:

R.I.P.D. е базиран на комикса Rest In Peace Department на Питър Ленков, познат и с работата си като телевизионен сценарист (24, CSI: NY, Hawaii Five-0). Режисьор на лентата е Робърт Швентке, когото повечето от вас вероятно свързват с The Time Traveler's Wife и номинирания за "Златен глобус" екшън Red с Брус Уилис и Морган Фрийман. Сценарият на R.I.P.D. е поверен на тандема Фил Хей и Мат Манфреди, работили заедно и над The Tuxedo и Clash of the Titans.

Начело на актьорския състав на R.I.P.D. са Райън Рейнолдс, когото повечето от вас вероятно са гледали в комедиите The Proposal и The Change-Up и в екшъна Safe House, и носителя на "Оскар" Джеф Бриджис, добре познат на киноманите с ролите си в The Big Lebowski, The Fisher King, Crazy Heart и True Grit. Партнират им Кевин Бейкън (Mystic River, The Following) и Стефани Зостак (We Bought a Zoo, Iron Man 3).

Историята:

След като е убит по време на акция, полицай Ник Уокър (Райън Рейнолдс) е приобщен към полицейско подразделение от загинали полицаи. Той е назначен за партньор на един от ветераните (Джеф Бриджис) в The Rest In Peace Departmen (РПУ "Оня свят"). Целта на отдела е да защитава света на живите от арогантните, отмъстителни и кръвожадни зли духове, които отказват да се преселят на "оня свят".

Сподели.