Роуън Аткинсън е жив! Интернет уби Мистър Бийн, но слухът бързо беше опроверган!

Pinterest LinkedIn +

За пореден път интернет "уби" популярния комик Роуън Аткинсън. Фалшива новина, която се разпространи светкавично по цял свят, обяви, че актьорът е загинал в автомобилна катастрофа в Лос Анджелис.

Заглавието "Роуън Аткинсън е мъртъв" беше разпространено от името на американската медия Fox News, придружено от обещание за видео, озаглавено "R.I.P 1955-2017 Mr. Bean Rowan Atkinson".

Фалшива новина

Скоро обаче стана ясно, че това е вирус, който може да зарази компютъра ви, ако решите да последвате линка към сензационната "новина".

"Ако кликнете на съобщението, ще отидете на уебсайт, на който е качено видео за смъртта на Мистър Бийн. Но ако се опитате да пуснете видеото, ще ви излезе съобщение, че трябва да завършите проверката за безопасност и да споделите във Фейсбук, за да продължите да гледате. Ще бъдете подканени да споделите фалшивата новина на вашата страница, а междувременно ще бъдете пренасочени към друга страница със зловреден софтуер" - предупреждават от сайта за разобличаване на фалшиви новини Hoax Slayer.

Затова ако видите подобно сензационно заглавие, не кликайте. Новината не е от Fox News, а подобно видео не съществува.

Сподели.