Ronnie Wood (Rolling Stones) пише автобиографията си

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на Rolling Stones Рони Ууд (Ronnie Wood) е започнал да пише своята автобиография, разкрива monstersandcritics.com.

За издаването на книгата Рони е сключил един от най-крупните издателски договори в историята на музиката. Рокаджията е получил аванс от международната издателска къща "Макмилън" в размера на седемцифрена сума.

Ууд се е зарекъл да разкрие в биографията си всички любопитни моменти от близо 30-годишната си кариера с Rolling Stones и да издаде не една тайна, свързана с множеството известни личности от света на музиката и изкуството, с които се е срещал през живота си. Еди Бел (Eddie Bell), литературният му агент, казва: "Рони помни всичко, особено хората, с които се е познавал, и може да разкаже някои наистина фантастични истории."

От своя страна Дейвид Норт (David North), управителният директор на "Макмилън", споделя, че се надява книгата да се превърне в "най-великия рокендрол мемоар, писан някога". Очакванията на самия Ууд пък са, че ще успее да завърши книгата докъм края на настоящото мегатурне на Stones, които промотират последния си албум "Bigger Bang".

Ууд не е единственият член на легендарната рокгрупа, който решава да увековечи спомените си чрез писаното слово. Колегата му и фронтмен на Rolling Stones Мик Джагър (Mick Jagger) също е имал подобни намерения, но работата се оказала неосъществима. Станало ясно, че рокдинозавърът не си спомня достатъчно подробности от живота си и дори се наложило да върне предоставения му аванс от 1 милион английски лири.

Сподели.