Рони "The Rocket" О'Съливан стана световен шампион по снукър за четвърти път

Pinterest LinkedIn +

Само половин година след първата си визита в България за демонстративен мач, състоял се в София, звездата на световния снукър, Рони О'Силиван, триумфира за четвърти път със световната титла, надделявайки над Алистър "The Captain" Картър с 18 на 11 фрейма.

Така О'Съливан изравни постижението на Джон Хигинс и стана едва четвъртият играч в съвременната ера на този спорт, спечелил титлата четири пъти.

Навършвайки 36 години броени дни преди събитието в София, той също така стана най-възрастният световен шампион след 79-годишния Рей Риърдън – бивш негов ментор и шесткратен победител в световния шампионат, който триумфира за последен път с титлата на 45-годишна възраст и проследи финалната сесия от мача между О'Съливан и Картър от място, намиращо се само на няколко метра от центъра на събитието.

Близък приятел с не малко ентъртейнмънт знаменитости, О'Съливан бе причината за присъствието в шефийлдския театър Крусибъл на концептуалния артист, арт колекционер и художник Деймиън Хърст, считан за най-богатият жив художник в света, и Серджо Пидзорно – китаристът на Kasabian.

На други срещи с участието на Рони О'Съливан сред публиката е бил и китаристът на Rolling Stones – Рони Ууд, който ще сподели една сцена с новия световен шампион на 2 юни т. г. – специалната вечер на техния общ приятел Джими Уайт.

Дотогава би трябвало да стане ясно дали О'Съливан ще продължи да участва в турнири, или ще последва примера на Стивън Хендри и ще сложи край на състезателна си кариера – намерение, което той е изразявал публично неведнъж, включително в последните дни.

В случай, че остане в тура и през следващия сезон, съществува вероятност българските му фенове да могат да го видят отново на родна земя, тъй като през ноември 2012 г. в София за първи път ще се проведе състезание от сериите PTC, които са част от календара на Световната билиард и снукър федерация.

Сподели.