Rolling Stones издават албум с редки записи

Pinterest LinkedIn +

Rolling Stones ще издадат до края на годината още един нов диск, този път компилация от редки записи, съобщава Reuters. "Rarities 1971-2003" ще включва 16 парчета, в това число редки записи, денс ремикси и b-страни, и ще излезе чрез Starbucks Corp. и Virgin Records.

Лайв версии на "Tumbling Dice" и "Beast of Burden", ремикси на песни като "Miss You" и "Harlem Shuffle" и b-страни, като например концертния кавър на песента "Let It Rock" на Чък Бери (Chuck Berry) са издавани и по-рано, но повечето от тях трудно са намират.

"След всяка звукозаписна сесия остават песни, които не намират място във финалния траклист на дадения албум и в един момент решаваш, че е срамота, че не са го направили", казал е Мик Джагър (Mick Jagger) в изявление.

"Rarities 1971-2003" ще се появи в търговската мрежа 11 седмици след рилийза на първия студиен албум на Stones от 8 години насам. Въпреки радушната критика и широката публичност, съпътстваща световното турне на групата в негова подкрепа, "A Bigger Bang" се определя като комерсиално разочарование. Албумът дебютира под No.3 в щатските поп чартове и в следващите шест седмици изгуби още 60 позиции, с продажби до момента от едва 295 000 копия. 
 

Сподели.