Рокери екскортират Motorhead до Каварна

Pinterest LinkedIn +

С наближаването на ежегодния Калиакра Рок Фест, който стартира на 28 юни, кметът на Каварна Цонко Цонев (на снимката с Joey DeMaio от Manowar) разкри за Avtora.com още подробности около организацията на събитието.

"Сцената тази година ще е разположена по дължината на стадиона, за да се съберат повече хора, а теренът ще има специално покритие. Зад сцената ще бъдат разположени и специалните подвижни гримьорни на изпълнителите", разказа Цонев.

За тридневното музикално събитие се очаква да пристигнат организирано рокери от цялата страна и чужбина. "Устроили сме официално посрещане на българските рокери на 28 юни в 18:50 часа. Един час след това всички заедно ще вземем от летището и хедлайнерите Motorhead. Ще пристигнат и рокери от Русия, но те ще дойдат на 29 юни", допълва кметът на Каварна.

Гостуването на руснаците е организирано по повод честването на 130 години от Руско-турската освободителна война.

Освен подробностите за рок фестивала Цонко Цонев сподели и новата си идея да направи "български блок" в Каварна - по подобие на сградите, украсени вече с ликовете на Иън Гилан (Ian Gillan), Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) и Глен Хюс (Glenn Hughes).

Едната страна на фасадата на блока ще бъде с изображението на вокалиста на Б.Т.Р. Атанас Пенев и ще бъде открита официално в негово присъствие на 28 юни, когато българската банда заедно с колегите си от Solaris ще подгрява хедлайнерите от Heaven and Hell. Другата фасада е оставена за лика на наскоро починалия Емил Трифонов-Кембъла, в памет на когото наскоро беше организиран концерт в Каварна.

Електронни билети за концертите от Калиакра Рок Фест могат да се закупят чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за събитието се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria.

Сподели.