Адът и раят на Dio се разтвориха в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Музикалният маратон Калиакра Рок Фест стартира тази година с музикантите от легендарната група Heaven and Hell, които изнесоха концерт пред около 5000 души снощи.

Като съпорт на хедлайнерите на морската сцена излезе българската група Solaris в състав Даниел Радев (вокал), Пламен Радев (китара), Емил Ангелов (бас) и Любен Димитров (ударни). Бандата изпълни както някои от старите си парчета, така и песни от съвсем скоро излезлия им албум "Желая".


Solaris откриха Калиакра Рок Фест. Снимка: Avtora.com

Веднага след тях на сцената се качи група Б.Т.Р. Бандата успя да изпълни само три песни, като стартира участието си с кавър на "Вкусът на времето" на Щурците, който ще бъде включен в предстоящия им албум.


Времето не стигна на Наско и компания да изпълнят накои от най-емблематичните си парчета. Снимка: Avtora.com

След дълга пауза за преорганизиране на сцената се качиха хедлайнерите от Heaven and Hell, който откриха участието си с парчето "The Mob Rules" и продължиха с емблематичната песен "Children of the Sea".

По средата на концерта атмосферата се нажежи след виртуозното соло на барабани на Вини Апис (Vinny Apise), който пристигна в България със забележителен арсенал от ударни инструменти. Последваха парчета като "Falling Of The Edge Of The World", "Shadow Of The Wind" и "Die Young", след което Рони Джейм Дио се обърна към феновете си с признанието: "Искам да знаете, че обичам България. Вие сте ми най-любимите!".


Dio засвидетелства за пореден път любовта си към българските фенове. Снимка: Avtora.com

Концертът завърши с емблематичното едноимено парче от албума "Heaven and Hell". Публиката обаче не позволи на Дио и компания да си тръгнат и ги извика на бис, на който легендарната банда изпълни парчето "Neon Knights".

Сподели.