Рок импровизаторите Live с нов албум наесен

Pinterest LinkedIn +

Алтернатив/рок групата Live ще издаде в края на годината нов албум със заглавие "Songs From Black Mountain". Той ще бъде издаден от Sony-BMG, след като тази седмица групата е подписала за Epic Records, и последван от световно турне.

Албумът ще излезе в средата на ноември, а първият сингъл от него - "The River", ще атакува радиостанциите към края на септември. В предстоящото CD са включени още траковете "Sofia", "Mystery" и "Love Shines", всеки от които вече е изпълняван с голям успех пред публика. Преди световното турне в подкрепа на албума, за което все още не са известни подробности, Live ще направят афтър-мат шоу във Финикс, Аризона, на 27 август, след баскетболния мач Arizona Diamondbacks срещу Philadelphia Phillies. На 17 септември пък, те ще свирят наживо в радио станцията KROQ's Inland Invasion 5, заедно с групи като Beck, Weezer, Oasis и други.

Live започват да печелят популярност още в началото на 90-те с емоционалната си музика и идеалистичните си, почти духовни текстове, заради които ги сравняват с титаните U2. Групата става лидер на пост-гръндж алтернативната сцена със синглите "Operation Spirit (The Tyranny of Tradition)" и "Pain Lies on the Riverside". Успехът им е доста променлив, но те не се отказват от амбициозните си музикални търсения и през 1999 г. излиза албумът "The Distance to Here" и мегауспешният сингъл "The Dolphin's Cry", който ги изстрелва отново по върховете на чартовете. Последният издаден до момента албум на Live e "Birds of Pray" (2003), с продажби от 273 000 копия за САЩ.

Сподели.