Рождеството (The Nativity Story)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 101'
Режисьор: Катрин Хардуик
Сценарий: Майк Рич
Участват: Оскар Айзак, Киаран Хиндс, Кейша Кесъл-Хюс, Шон Туб, Стенли Таусенд и други
Драма, със субтитри, английски

След двата си социални филма "Тринадесет" (2003) и "Царете на Догтаун" (2005), засягащи живота на тинейджърите и техните интереси, режисьорката Катрин Хардуик започва да работи в съвсем друг жанр. Новата й продукция носи заглавието "Рождеството" и разказва историята за живота на Мария и Йосиф във Витлеем, които са в очакване на техния син Иисус. Специално за снимките, за да бъде всичко достоверно, актьорите са обучавани как да доят кози, пекат хляб и да си приготвят ежедневното ядене според тогавашните методи.

Продукцията е заснета в Италия и Мароко, на същите места, където е правен и мегахитовия "Гладиатор" (2000). Филмът с участието на Оскар Айзак ("Всичко за пари"), Киаран Хиндс ("Маями вайс"), Кейша Кесъл-Хюс ("Епизод 3 - Отмъщението на ситите") и Шон Туб ("Стигмата") беше излъчен за пръв път на специална прожекция във Ватикана.

Младата Мария (Кейша Кесъл-Хюс) разбира, че е бременна, когато при нея се появява тайнствения ангел Гейбриъл (Александър Сидиг – "Вертикална граница"). Той й съобщава, че тя ще даде живот на мъжка рожба, която ще се превърне в Иисус - Спасителят на всички хора.

Мария и нейния съпруг Йосиф (Оскар Айзак) тръгват на дълго и опасно пътуване, за да може тя да роди сина си в град Витлеем. По пътя им ги чакат множество препятствия, които трябва да преодолеят сами и с помощта на магарето си. Истинската опасност идва от злия цар Херод (Киаран Хиндс), който иска да осуети раждането на Спасителя.


Официален сайт: http://www.thenativitystory.com

Програма на кината

Сподели.