Roccat Kone Pure – геймърска мишка за маниаци

Pinterest LinkedIn +

Днес изборът на геймърска мишка е колкото лесен, толкова и отчайващо труден. Лесен е, тъй като пазарът предлага огромно изобилие от опции в този смисъл – говорим за продукти, специално брандирани като "геймърски", т. е. предлагащи опции, ориентирани конкретно към нуждите и желанията на феновете на електронните забавления.

Труден е най-вече поради факта, че подобни продукти често идват с доста солена цена върху етикета и ако не сте наистина посветен РС геймър, вероятно ще ви е доста трудно да преглътнете факта, че една нищо и никаква мишка (която в крайна сметка е вид консуматив) ще ви струва най-малко трицифрена сума пари.

Разбира се, ако все пак се решите да я заплатите и сте твърдо убедени, че ви е нужна именно геймърска мишка (а не някой от по-традиционните мейнстрийм модели), в общи линии можете да гледате в три основни посоки, защото през годините елитните компании, утвърдили се на този пазарен сегмент, са общо взето Razer, SteelSeries и Logitech.

Естествено, много други фирми предлагат "геймърски" модели като част от продуктовата си листа, но ако искате да заложите "на сигурно", общо взето това са трите марки, към които трябва да се ориентирате.

Или поне трябваше – до неотдавна, когато на родния пазар се появи и още една компания, работеща в областта на елитната гейм периферия – немската Roccat GmbH.

Продуктите им покриват доста широк спектър от модели – като се започне от геймърски мишки, през специални клавиатури, озвучение и аксесоари – всичко за играещото братство.

Едно от най-новите и интересни предложения на компанията е ROCCAT Kone Pure – геймърска мишка от класа на легендарни модели като Razer DeathAdder и SteelSeries Ikari.

Както повечето модели от линията Kone, Pure залага основно на две неща – уникален ергономичен дизайн и огромни възможности за гъвкава персонализация.

Екипирана със свърхпрецизен лазерен сензор от последно поколение, Kone Pure може да се похвали с максимален диапазон на чувствителност от 200 до 8200 dpi, като мишката включва опция за плавна настройка със стъпка на промяна от 41 dpi.

Roccat е име в областта на гейм периферията и това личи от факта, че инженерите и дизайнерите на компанията са положили специални усилия, за да се уверят, че две от най-сериозно подложените на амортизация елемента на Kone Pure – бутоните и скролът са максимално издръжливи. Нищо чудно, че Pure се доставя с 2-годишна гаранция – това са внушителен брой кликове!

За любителите на персонализацията мишката предлага цели 7 напълно програмируеми бутона, към които можете да свържете различни гейм команди, а благодарение на технологията Easy Shift броят им може да бъде увеличен двойно.

Освен функционална, Kone Pure е и доста ефектна на външен вид – мишката разполага със специална подсветка с опция за избор на цветове и ефекти. Теглото на модела е 90 грама, т. е. в идеалната среда – нито много лека, нито много тежка.

Като повечето уважаващи себе си геймърски мишки и Kone Pure е жична (USB базирана), което гарантира винаги светкавично време за реакция и нулев шанс за забавяне (лаг) – проблем, с който почти всички безжични модели от този клас неминуемо се сблъскват.

Забавен щрих към и без друго доста приятните впечатления от Kone Pure добавя и една доста интересна (макар и без особен прагматичен смисъл) добавка към системния драйвер на мишката. Той поддържа система от постижения (подобни на популярните "Achievements" в доста игрални заглавия), с които се следят и отчитат различни статистики като брой кликове, общо изминато разстояние и специални постижения.


Сподели.